UHASSELT ZOEKT: DOCTOR-NAVORSER ONTWIKKELING VAN ONTWERP- EN UITVOERINGSONDERSTEUNING VOOR DE TOEPASSING VAN KALKHENNEP IN VLAANDEREN
Bureau/firma: UHasselt
[Jobaanbieding - Datum: 06-07-2018]
Terug naar vorige pagina

Contactgegevens:
Achternaam:Boelen
Voornaam:Emma
Adres:Agoralaan Gebouw E
Plaats:3590 Diepenbeek
Provincie:Limburg
Land:België
Telefoon:011292102
Omschrijving jobaanbieding:
Ondanks het reeds bestaande wetenschappelijk onderzoek naar kalkhennep als bouwmateriaal en de brede toepassing ervan in het buitenland, wordt kalkhennep in Vlaanderen - ondanks een groeiende belangstelling  slechts beperkt gebruikt. Architecten en aannemers zijn vaak niet op de hoogte van de mogelijkheden van het materiaal en onvoldoende vertrouwd met het specifieke materiaalgedrag. Door het ontbreken van meetgegevens over de reële prestaties van praktijktoepassingen hebben architecten en aannemers onvoldoende vertrouwen in het relatief onbekende en minder conventionele materiaal en zijn bouwheren minder geneigd om het toe te passen. Wanneer het materiaal - met ecologisch en bouwfysisch potentieel - bovendien wordt toegepast zonder inzicht in het specifieke materiaalgedrag en er onvoldoende aandacht is voor een correcte detaillering en uitvoering ontstaat er een risico op inferieure prestaties en zelfs schadegevallen. In het 2-jarig VLAIO-TETRA-project KalkHennep_VL: Ontwikkeling van ontwerp- en uitvoeringsondersteuning voor de toepassing van kalkhennep in de Vlaamse bouwsector worden, zowel op het vlak van ontwerp als uitvoering, concrete en gevalideerde richtlijnen en details ontwikkeld die een verdere toepassing van kalkhennep in Vlaanderen mogelijk moeten maken. De kandidaat onderzoekt samen met het projectteam via uiteenlopende methodes (literatuuronderzoek, veldwerk, interviews en in situ-metingen) praktijktoepassingen van kalkhennep en stelt gevalideerde ontwerp- en uitvoeringsrichtlijnen op voor de Vlaamse bouwsector.

Profiel
Je beschikt over een doctoraatsdiploma in de architectuur, ingenieurswetenschappen: architectuur, ingenieurswetenschappen: bouwkunde of industriële ingenieurswetenschappen: bouwkunde (of gelijkwaardig)
Je beschikt over onderzoeksvaardigheden.
Je hebt ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden en hebt expertise in de ondersteuning van bouwprofessionelen inzake duurzaam bouwen.
Je hebt voeling met de Vlaamse bouwsector.
Je kan zowel onafhankelijk als interdisciplinair en in teamverband werken en beschikt over sociale vaardigheden om met professionelen en particulieren in het kader van het onderzoek samen te werken.
Je beschikt over zelfstandige, resultaatgerichte, planmatige en organisatorische vaardigheden.
Je kan helder rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk, in het Nederlands en het Engels.
Je bent in staat om in, voornamelijk, nationale netwerken te functioneren.
Je hebt ervaring met niet-conventionele bouwmaterialen en technieken en constructieve detaillering en/of bent sterk geïnteresseerd om je te verdiepen in deze domeinen.

Aanbod
Je wordt aangesteld en verloond als doctor-navorser.
Aanstelling van 1 jaar (startdatum 01.01.2019).
UHasselt biedt haar medewerkers diverse personeelsvoordelen.

Selectieprocedure
Voorselectie op CV. Interview voor de geselecteerde kandidaten.

Kandidaatstelling
Je kan enkel online solliciteren en dit tot en met 19 augustus 2018.

Bijkomende inlichtingen
Inhoud takenpakket:
dr. ir. Elke KNAPEN, +32-11-292169, elke.knapen@uhasselt.be
dr.arch. Bart JANSSENS, bart.janssens@uhasselt.be
Meer weten over werken aan de UHasselt? Kijk op www.uhasselt.be/jobs!Meer informatie in bijlage: UHasseltzoekt.pdf   

Contact opnemen per e-mail:
De persoon, die deze aanvraag heeft geplaatst, kan gecontacteerd worden via e-mail. Uit veiligheidsoverwegingen is het e-mailadres momenteel niet zichtbaar.
Om het e-mailadres van deze aanvraag te doen verschijnen, gelieve hieronder de letters uit het beeld over te typen en op 'E-mailadres weergeven' te klikken.

       Opties voor deze aankondiging:
Wijzig ;Verwijder